concursioangoia@yahoo.com
Str. Cuza Vodă 29, Iasi-Romania / 700037

Juriu 2014

Pasquale DI PINTO

 

A studiat cornul la Conservatorul de Muzică N. Piccinni din Bari, cu prof. Filippo Pugliese.
După absolvirea Conservatorului, activează ca instrumentist în orchestra Alessandro Scarlatti a Studiourilor RAI din Napoli.
În 1975, directorul Conservatorului de Muzică E.R. Duni din Matera îl invită să predea la catedra de corn. În același timp ocupă mai întâi postul de corn 3 și apoi postul de prim-cornist, la Orchestra Simfonică din Bari.
Colaborează cu Orchestra dei Pomeriggi Musicali din Milano, Orchestra de cameră din Brescia, Orchestra simfonică din Lecce, iar cu unele dintre ele efectuează și numeroase turnee în străinătate. A desfășurat o activitate intensă ca solist sau în formații de muzică de cameră cu ansamblurile Antica e Nuova Musica, Il Trio Peuceta, Orlando di Lasso și cu Diapason Brass Ensemble.
Din 2009, în calitate de organizator și dirijor de orchestră împreună cu colegul Maurizio Colasanti, au constituit pe lângă Conservatorul din Matera, Orchestra de Suflători.
Din 2010 până în 2012, împreună cu colegul Konstantin Beker, prim-cornist la Orchestra teatrului La Fenice, a susținut masterclass-uri de corn având ca subiect metodologia de studiu și de aprofundare a repertoriului concertistic.
În prezent este titular al catedrei de corn la Conservatorul N. Piccinni din Bari.

Scroll Up