concursioangoia@yahoo.com
Str. Cuza Vodă 29, Iasi-Romania / 700037

Juriu 2015

Constantin ȚURCANU
Comisia Instrumente de suflat din alamă

 

S-a născut la 24.01.1953 în localitatea Vf. Câmpului, jud. Botoşani. A absolvit Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă. Și-a continuat studiile la Conservatorul George Enescu din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Trombon.
Artist instrumentist solo-trombon, la Filarmonica Moldova Iaşi, la Opera Naţională Iaşi, și la Opera Split-Croaţia. A colaborat cu numeroşi solişti şi dirijori din ţară şi din străinătate, cu orchestrele din Satu Mare, Braşov, Botoşani, Bacău.
Desfășoară și o bogată activitate camerală, în formații precum Musica Viva, Orchestra de cameră a Filarmonicii  Moldova ș.a.
A participat la realizarea unor înregistrări pe CD, la radio şi TV, ale formaţiilor în care a activat. A efectuat turnee în ţări precum SUA, Canada, Franţa, Germania, Spania, Italia, Grecia, Elveţia, Korea. A participat la toate ediţiile Festivalului Internaţional George Enescu, împreună cu Filarmonica ieşeană.
Profesor asociat la Conservatorul George Enescu din Iaşi, în perioada 1977-1992. Profesor la Colegiul Naţional de Artă Octav Bancilă din anul 2002 – până în prezent. Elevii săi au obţinut numeroase premii la concursuri şi olimpiade naţionale.

Scroll Up