concursioangoia@yahoo.com
Str. Cuza Vodă 29, Iasi-Romania / 700037

Juriu 2017

George HARITON
Comisia clarinet – fagot

 

Născut la data de 14 septembrie 1967, în localitatea Țuțora, jud. Iași.
Între 1977 și 1985, a urmat cursurile Liceului de Arte Octav Băncila din Iași.
În 1985 este admis la Conservatorul George Enescu din Iași (Academia de Arte), la Facultatea de Interpretare Muzicală, instrument Fagot, pe care a absolvit-o ca șef de promoție în anul 1989.
În perioada studiilor a obținut peste 10 premii la Olimpiadele Naționale și la Festivalurile Studentești.
După absolvire, activează în Orchestrele Simfonice din Sibiu și Ploiești, precum și în Orchestra Europa Symphony.
În prezent este Solo Fagot, șef-partidă, în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Moldova Iași și doctorand al Universității de Arte George Enescu Iași.
În 1991 a fondat formația Trio ARSIS, cu care a desfășurat o activitate camerală concertistică bogată, peste 250 de concerte și numeroase participări la emisiuni radio și de televiziune. De-asemenea, din anul 1999 face parte din Cvartetul de fagoturi FAGOTISSIMO, formație cu care a efectuat mai multe turnee în Italia, Franța, Germania, Bulgaria, Ungaria, Ukraina, Republica Moldova, Grecia. A colaborat cu diverse alte ansambluri camerale, precum Cvartetul VOCES, alături de care a susținut concerte atât în țară, cât și în străinătate (Festivalul Internațional de Muzică de Cameră, Koblenz, Germania, 2004).
În paralel cu activitățile camerale, a avut preocupări solistice, susținând  numeroase recitaluri și concerte solo în țară și străinătate, sub bagheta dirijorilor Paul Nadler (SUA),  Misha Katz – Fr.,  Michele Santorsola (Italia), Gh. Costin, ș.a.
Din 1996 este membru al Asociației Internaționale a Fagotiștilor Fou de Basson. A fost invitat la toate edițiile Festivalului Internațional organizat de Asociația Fou de Basson, pentru a susține recitaluri, concerte, conferințe și masterclass-uri  (Angouleme, Bordeaux, La Rochel).
În anul 1997 a organizat în colaborare cu Asociatia Fou de Basson, primul Festival Internațional de fagot din România Zilele Fou de Basson în România.
Preocupări dirijorale a avut încă din anul 1991, când activa ca profesor de Muzică de cameră și Orchestră la Liceul de Arte Octav Bancilă Iași, însă studiul efectiv al dirijatului  l-a început în  2007 cu maestrul Ovidiu Bălan. A fost fost admis apoi ca masterand al Facultații de Dirijat Orchestră din cadrul Universității Naționale de Muzică Ciprian Porumbescu din București, la clasa maestrului Dumitru Goia, pe care a absolvit-o în anul 2012.
A dirijat orchestrele din Bacău, Vidin (Bulgaria), Botoșani, Orchestra Conservatorului din București, Camerata Anima din Iași, al cărui fondator este în 2012.

Scroll Up