concursioangoia@yahoo.com
Str. Cuza Vodă 29, Iasi-Romania / 700037

Juriu 2019


Florin LOGHIN
Secretar Comisie clarinet – fagot

Fagotist, profesor dr. la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă.

Născut în Iaşi. A absolvit cursurile Liceului de Artă Octav Băncilă în anul 1999, la clasa de fagot a profesorului Valentin Petrescu. La invitaţia profesorului dr. David Rachor, pe care l-a cunoscut în Iaşi, la festivalul Fou de Basson (organizat de către fagotistul George Hariton), părăseşte România și își continuă studiile muzicale în Statele Unite. Licențiat în 2004 al Universității Northern Iowa, în 2006 obține diploma de masterat de la Universitatea DePaul din Chicago. În 2012 obține titlul de doctor în muzică – diplomă acordată de Universitatea din Wisconsin în oraşul Madison.

În Statele Unite a colaborat cu orchestre precum Waterloo Cedar Falls Symphony, Candid Concert Opera Chicago, Chicago Summer Opera Institute, UW-Madison Symphony Orchestra. Între anii 2015 – 2016 a fost colaborator al Filarmonicii Moldova Iaşi.

Ca instrumentist – fagotist, cântă în cvintete de suflători precum Wherewinds,  Fiflet, Charivary, En Cinq și în trio de ancii Borealis.

A studiat cu profesori renumiți precum Marc Vallon, profesor la Consevatorul din Paris, William Buchman, fagotist la Chicago Symphony, Lewis Kirk, fagotist la opera din Chicago, dr. David Rachor, fagotist la Des Moines Symphony, George Hariton, fagotist la Filarmonica Moldova Iaşi – Romania, Petrescu Valentin, profesor la Colegiul Naţional de Artă Octav Bancilă Iaşi – România. 

A participat la masterclass-uri susținute de: John Miller, David McGill, William Ludwig, Nadina Jackson.

De-a lungul anilor a obţinut numeroase premii și burse pentru interpretare instrumentală, dintre care amintim: premiul bursa Boltz, Madison (2007), Premiu pentru realizari remarcabile în muzică, Cedar Falls (2004), Premiul Russell, Cedar Falls (2003).

În prezent predă fagotul la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă din Iaşi.

Scroll Up