concursioangoia@yahoo.com
Str. Cuza Vodă 29, Iasi-Romania / 700037

Mihai Ailenei

 

Mihai AILENEI
Juriu
Secțiunile Clarinet – Fagot

 

Născut la Iași în 10.02.1969.
Absolvent al Liceului de Artă Octav Băncilă (1987) şi al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, specialitatea Clarinet – Muzică de cameră (1991). În 2009 a susţinut în dezbatere publică Teza de doctorat cu titlul Clarinetul concertant de la Carl Stamitz la Carl Maria von Weber.

Activitatea profesională:
Laureat cu premiul I la Concursul Internaţional Aurelian Octav Popa Constanţa – semifinalist (1994), Concursul  Pacem in terris Bayreuth, Germania – semifinalist (1997), Concursul Internaţional de Interpretare Musica Contemporanea , Subiaco, Italia (1999).
A participat la cursuri de interpretare şi perfecţionare cu maestrul Aurelian Octav Popa, L. Vagner, Guy Dangain (Franţa), Stefan Korody (Germania), P. Radev (Bulgaria), Karl Leister (Germania), Vicenzo Mariozzi (Italia), Bruno di Giralomo (Italia).
Din 1998 este membru al Trio-ului Arsis, cu care a susţinut peste 200 de recitaluri şi concerte în ţară şi străinătate. A efectuat numeroase înregistrări radio şi TV, urmate de apariţii în calitate de invitat.
A susţinut numeroase recitaluri şi concerte în calitate de solist cu orchestre prestigioase din România şi străinătate.
În prezent este prim-solo clarinet al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Moldova Iaşi, alături de care a participat la realizarea înregistrărilor pe CD, radio şi TV, dar şi la turneele artistice ale orchestrei.
Din 2005 este profesor asociat, specializarea clarinet în cadrul Catedrei de Interpretare Muzicală, a Universității de Arte G. Enescu Iaşi.
Coordonator al Ansamblului de suflători Nova Musica Viva al Filarmonicii Moldova Iaşi.

Scroll Up